Időjárás

Az ország egyik részén kora nyár van, a másikon fagyoskodnak

Szeszélyes időjárás.

2019.05.13 19:46ma.hu

Az Időkép által megosztott hőtérkép is remekül mutatja, milyen szeszélyes mostanában az időjárás. Az ország keleti részén 10-14 fokos hőmérsékletet mértek délután 5 körül, míg ugyanebben az időben nyugaton 24 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála.

Az Időkép ki is emel két települést, Csókakőt és Csévharasztot. Előbbi helyen 10, utóbbin 24 fokot mértek, ami azért is érdekes, mert a kettő közt mindössze 100 kilométer a távolság.

"Május van, és fűteni kell ezerrel, hogy ne fagyjunk meg. Nagyon dühítő. A nyár szabadságon van az idén?!" - írta egy kommentelő.

Sajnos a következő napokban sem lesz jobb a helyzet. Kedden és szerdán is sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A minimumhőmérséklet kedden 4-11, szerdán 6-13 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet kedden 7-21, szerdán 9-21 fok között alakul, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb.

Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 15-21 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is lehet eső, zápor, a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb 17-22 fok között valószínű.

Szombaton elszórtan valószínű eső, zápor, a minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Vasárnap napos idő lesz, csak néhol záporral. A leghidegebb órák 7-14 fokos hőmérséklete napközben 20-25 fokig melegszik - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.