Időjárás

Már esik a hó a Kőszegi-hegységben

Esik a hó Magyarországon május 5-én.

2019.05.05 13:12ma.hu

Megjelentek a hópelyhek a Kendig-csúcson, 0 fokig hűlt a levegő a 726 méter magas hegyen. A fagypont körüli hőmérsékletnek köszönhetően az esőt hó váltotta fel a Kendig-csúcson, írja az Időkép. Az ott elhelyezett webkamerájukkal készített felvételen pedig látható, ahogy a viharos szélben gyakorlatilag vízszintesen hull a hó. A szél sebessége a 93 km/h-t is elérte.

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat is posztolt néhány képet a havazásról. Azt írták: "észlelő munkatársaink tettek egy túrát a Kőszegi-hegységben, hogy megörökítsék a ritkaságnak számító májusi havazást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.