Időjárás

Záporokkal, zivatarokkal tör be a hidegfront

A zivatarokat viharos szél, jégeső kísérheti.

2019.04.26 10:37ma.hu

Péntek estétől hidegfront éri el az országot, ami holnapra jórészt átvonul felettünk - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma késő délután legjobb eséllyel a Dunántúl délnyugati és középső részein alakulhatnak ki (akár heves) zivatarok, késő este az ország középső harmadán kell számítani az eső mellett intenzívebb záporokra, zivatarokra.

Éjszaka a csapadék fokozatosan kelet felé vonul, napközben pedig (várhatóan nem heves) zivatarok már inkább csak a keleti, délután a délnyugati határ közelében alakulhatnak ki.

A zivatarokat viharos szél (ma délután, este akár > 80-90 km/h), jégeső (jellemzően kisméretű jégszemekkel), lokálisan jelentős (> 10-15 mm) csapadék kísérheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.