Időjárás

Szélvihar miatt adtak ki riasztást - térképpel

Egy-egy helyen 70 km/óra feletti széllökés is lehet.

2019.04.23 09:42ma.hu

Elsőfokú, citromsárga riasztást (járásokra érvényes) és figyelmeztetést (megyékre szól) adott ki a heves széllökések miatt az alábbi területekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden főleg a Dunántúl északkeleti részén, illetve a Duna vonalában, Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun és Csongrád megyékben) - a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában - a délkeleti szél több helyen viharossá (60-70 km/órás) fokozódik.

Egy-egy helyen 70 km/óra feletti széllökés is lehet. Ez a katasztrófavédelem szerint már emberre, állatra is veszélyes lehet.

Az északkeleti határvidéken, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a déli, délutáni órákban szintén számítani lehet átmenetileg viharossá fokozódó délkeleti szélre.

A héten egyébként változékonyabb időjárás várható, hét közepén akár 28 fok is lehet, ám a hét végére mérséklődik a meleg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.