Tragédia

Lavina sodort el túrázókat a svájci Valais kantonba

Mentésükre négy helikopteres csapatot vezényeltek a térségbe.

2019.03.25 07:17Ma.hu

Egy túrázó meghalt, amikor vasárnap elsodorta a lavina az Alpokban, Svájc délnyugati részében - közölték a hatóságok. Lavina sodort el túrázókat a svájci Valais kantonba

A rendőrség tájékoztatása szerint két másik túrázót hóförgeteg sodort el 2400 méteres magasságban, a Franciaországgal és Olaszországgal határos, Bovernier területen. Mindannyian helybeliek voltak.

Mentésükre négy helikopteres csapatot vezényeltek a térségbe, ők bukkantak rá a 37 éves férfi holttestére, akit 1,5 méteres hó temetett maga alá. Egy másik helyszínen egy negyedik túrázót társai mentettek ki a hó alól, őt helikopterrel kórházba szállították.

Mindegyik túrázónál volt rádiójeleket kibocsátó lavinadetektor, amelynek segítségével meg lehet találni a hó alá rekedt hegymászókat, ha lavina sodorja el őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.