Időjárás

Levideózták a németországi tornádót

Ritka felvétel az Észak-Rajna-Vesztfália tartományon átvonuló forgószélről.

2019.03.14 14:00ma.hu

Súlyos közlekedési fennakadásokat és károkat okozott vasárnap Németország nyugati részén egy viharfront, több baleset is történt, egy ember meghalt. Az Eberhard nevű front heves esőzéssel és óránkénti 110-120 kilométeres sebességű széllökésekkel csapott le az országra. Észak-Rajna-Vesztfáliában a rendkívüli időjárás miatt nem lehetett garantálni a közlekedés biztonságát, és számos vasútszakasz járhatatlanná vált a vágányokra dőlt fák és leszakadt villamos vezetékek miatt.

A vihar sokhelyütt megrongálta épületek tetőszerkezetét, kicsavart fákat, ledöntött közlekedési táblákat, leszakította állványzatok borítását. Csak Bochumban több mint 130 helyszínre riasztották a tűzoltókat. Több városban bezárták a parkokat és az állatkertet, és arra kérnek mindenkit, hogy ha csak tehetik, maradjanak otthon. Az országos meteorológiai szolgálat (DWD) szerint a viharfront hétfőre virradóra elhagyta az országot, utána hideg levegő és további csapadék érkezik, az esőt havazás, havas eső váltotta. No meg egy kis forgószél, amit a németországi Roetgen településen vettek videóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.