Időjárás

Lengyelországon is átnyargalt a brutális vihar

Közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül a hét végi viharok után.

2019.03.11 11:52MTI

Közel négyszázezer háztartás maradt áram nélkül a hét végi viharok után Lengyelországban, az erős szél okozta károk miatt a tűzoltókat mintegy 5600 alkalommal riasztották, öt ember megsérült - közölték hétfő reggel a lengyel hatóságok.

A lengyel kormány biztonsági központjának (RCB) honlapján közölt adatok szerint az ítéletidő a dél-lengyelországi vajdaságokban okozta a legtöbb kárt.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint csak vasárnap több mint 18 ezer tűzoltó vett részt a mentésben. Aznap a viharos szél 676 épületet rongált meg, közülük 424 lakóházat. Száz épület tetőszerkezetét teljesen leszaggatta a vihar.

Az egyik tűzoltósági beavatkozás során a dél-lengyelországi Opolei vajdaságban egy fa rádőlt egy tűzoltóautóra, teljesen üzemképtelenné téve a járművet. A hatfős személyzetből ketten megsérültek, kórházban ápolják őket.

Az országos meteorológiai szolgálat hétfőre is adott ki figyelmeztetést, a dél-lengyelországi vajdaságokban az óránkénti 115 kilométeres sebességet meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.