Állati

Sikeresen átvészelte a telet a Drávaszentesen maradt gólya

Nem repült el Afrikába a társaival, aggódtak miatta az emberek.

2019.03.05 08:04ma.hu

Sikeresen átvészelte a telet a Drávaszentesen maradt gólya.A Dráva Kapu Bemutatóközpont decemberben azt írta az aggodó lakosoknak, hogy a gólya jól van, elkezdték az etetését, semmi sem indokolja, hogy befogják és "megmentsék".

A bemutatóközpont friss posztja szerint a gólya sikeresen átvészelte a telet, és már nem szükséges a további etetése sem. A gólyáról készült galériában az látható, ahogy a réten vadászik apró bogarakra, rovarokra, sőt vakondra.

Orbán Zoltán, az MME vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy " egy jó évtizede kezdődött tendencia, hogy kimutatható számú, évi 1-2-3 tucatnyi gólya nem költözik el Dél-Afrikába, hanem nálunk telel ki. Ezek nem legyengült példányok, hanem kísérletezők, akik kisebbnek ítélik a maradás kockázatát, mint a többezer kilométeres repülését. Így működik az evolúció: ha a klíma felmelegszik, és megéri inkább maradni, egyre több gólya adja majd fel a költözést."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.