Időjárás

Helyenként 10 fokkal hidegebb van az előző naphoz képest

Hidegfront érte el az ország térségét, ami erős, viharos széllel tört be a Kárpát-medencébe.

2019.02.22 16:29ma.hu

Egyes helyeken 10 Celsius-fokkal alacsony hőmérsékleteket mértek pénteken kora délután, mint 24 órával korábban - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai tél "utolsó próbálkozásáról" készített videóban Molnár Anna meteorológus elmondta: hidegfront érte el az ország térségét, ami erős, viharos széllel tört be a Kárpát-medencébe. A szél estétől egyre inkább veszít erejéből, de továbbra is lehet nagy területen erős, a Dél-Alföldön és az Alpokaljánál eleinte viharos szél.

Éjszaka az előző napokhoz képest jóval hidegebb idő várható, a hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. Szombaton sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A nap első felében még több helyen valószínű erős szél, majd késő délutántól mérséklődik a légmozgás. A nappali maximumértékek mínusz 1 és plusz 3 fok között alakulnak.

Vasárnap hasonlóan hideg, száraz idő várható, több órás napsütéssel.

Hétfőn jelentős enyhülés veszi kezdetét. A jövő héten újra plusz 10 fok körüli, néhol jóval a feletti maximumok várhatók és éjszakánként is csupán gyenge fagyokra lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.