Közegészségügy

Szálló por - Ismét romlott a levegőminőség

A légúti betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak.

2019.02.17 12:25MTI

Több településen ismét romlott a levegőminőség az elmúlt napokban - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-t.

Miskolcon és Nyíregyházán egészségtelennek minősítették a levegőt. További tíz településen - Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon és Várpalotán kifogásolt a levegőminőség.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiemelte: az érintett településeken a kisméretű aeroszol részecskék magas koncentrációja légzőszervi tüneteket (köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés) okozhatnak. A légúti betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Rajtuk kívül elsősorban a gyermekek, a várandós nők és az idősek vannak különösen veszélyben - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.