Időjárás

Napos idő, élénk északi szél

Hétvégén újabb jelentős enyhülés jön.

2019.02.06 06:56ma.hu

Szerdán hajnalban gyengén fagy, délkeleten fagypont köré hűl a levegő. Derült ég mellett előfordul kis körzetekben párásság. Napközben, a Duna-Tisza közén gyenge, nyugaton és keleten élénkebb északi szél támad. Túlnyomórészt derült, napsütéses időre van kilátás, de a reggeli párásság, illetve napközben némi fátyolfelhőzet zavarhatja a napsütést. Éjszaka gyenge, délire forduló légmozgás mellett kevés felhő, de párásság ígérkezik. Ismét fagypont köré, nagyobbrészt pár fokkal az alá hűl hajnalra a levegő.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán a hajnali, reggeli időszakban előforduló gyenge fagy, illetve a foltokban kialakuló párásság, kisebb ködfoltok fokozhatják a balesetek kockázatát. Napközben száraz utak, jó látási körülmények várják az útnak indulókat - írta az eumet.hu.

- Csütörtökön szűrt napsütéses, néhol tartósabban párás, ködfoltos, az évszakos átlagnál kissé enyhébb hőmérsékletű idő ígérkezik. Gyenge vagy mérsékelt délies légmozgás várható.

- Pénteken borongósabb, párásabb időre van kilátás. Kisebb szitálás, északon hószállingózás előfordulása sem kizárt. Jelentős csapadék nem valószínű.

- Hétvégére újabb erőteljes enyhülés körvonalazódik. Ezúttal is élénkülő déli szél hozza várhatóan az enyhébb levegőt. Előreláthatólag változó vastagságú, el-elvékonyodó, szakadozó, majd ismét vastagodó felhőzet mellett előfordulhatnak átmeneti napos időszakok és a borongós tájakon időszakosan szitáló eső is. Tartós, kiadós eső várhatóan nem érkezik.

- Hétfőn hidegfront válthatja a hétvégi melegfrontot. Északon kezdődő lehűléssel, északi széllel, délen és keleten még az átlagosnál jóval enyhébb idővel, erős déli széllel számolhatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.