Időjárás

Hóhelyzet Ausztriából - videó

Térdig gázolnak a hóban.

2019.01.15 10:26ma.hu

Extrém hómennyiség Ausztriában

A Skandináv-félsziget fölött markáns ciklon örvénylik, amely meghatározza Európa nagy részének az időjárását. Területén általában sok a felhő és többfelé fordul elő csapadék; többnyire eső, havas eső, az északabbi tájakon havazás. Ugyanakkor szárazföldünk nyugati része fölött anticiklon helyezkedik el, emiatt arrafelé kevesebb a felhő, és főként a Pireneusi-félszigeten sokat süt a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, északi vidékén általában 0 és -12 fok között változik, majd délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a nyugati, délnyugati tájakon a kora délutáni órákra többnyire 10, 17 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig az északi ciklon keletebbre helyeződik, ennek hátoldalán váltakozó nedvességtartalmú, eleinte hideg, majd kissé enyhébb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence térsége fölé. Folytatódik a szeles idő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.