Időjárás

Ekkora hó van a bajoroknál

Csak a miheztartás végett...

2019.01.12 16:35ma.hu

Speciális bajor hómennyiség mérő rendszert helyeztek üzembe Németországban. A mérési eredmények vitathatatlanok!

Az Atlanti-óceán feletti középponttal anticiklon helyezkedik el, területén általában sok a felhő, kiterjedtebb derült területek csupán Délnyugat-Európában és a Földközi-tenger középső medencéjében vannak. Kontinensünk többi részén ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást: többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé hullik csapadék: általában havazás, de nyugatabbra havas eső, eső is előfordul, Görögországban pedig intenzív zivatarok is kialakulnak. Európa keleti, északkeleti felén fagyos, téli az idő, a Kelet-Európai síkságon napközben is -5 fok alatt marad a hőmérséklet, sőt, az Ural előterében a -15 fokot sem éri el a csúcsérték. Ezzel szemben az Ibériai-félsziget déli partvidékén és Görögországban 15 fok fölé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medencébe nagy nedvességtartamú, kissé enyhébb levegő áramlik, ezért beborul az ég, és többfelé várható havazás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.