Időjárás

Szarva hegyéig betemetett zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok - videó

Az állatot egy hóeltakarítást végző vasúti jármű temette be kedden a sínekről félresöpört hóval.

2019.01.09 18:51MTI

Egy szarva hegyéig betemetett zergét ástak ki a hóból osztrák vasutasok, az erről készült videót szerda délutánig 230 ezren nézték meg és több mint háromezerszer osztották meg az ÖBB vasúttársaság Facebook-oldalán.

Az állatot egy hóeltakarítást végző vasúti jármű temette be kedden a sínekről félresöpört hóval az Ausztria középső részén fekvő Gesäuse Nemzeti Parkban. A kotrómozdony vezetőjét kísérő és a vasúti pálya két oldalát figyelő munkások észrevették, hogy az oldalra kotort hóval valamit betemettek. A hókotró megállt, a két munkás sietve leszállt és lapáttal kiásta a hóból a zergét, amelynek csak a szarva hegye látszott ki, az is alig.

A hó alól kiásott, sértetlen állat sietve odébbállt és eltűnt a hegyoldalban. Mint a vasúttársaság közölte, 50-80 centiméteres havat takarítottak el a forgalom elől lezárt pályaszakaszon, amikor az eset történt. A vasúti hókotró csak mintegy 30 kilométer/óra sebességgel halad, ám így is hamar óriási mennyiségű hótömeg zúdul a vasúti pálya mellé. A hó alatt rekedt zerge a mozdony erőteljes hangjelzése ellenére sem tudott időben elmenekülni. A kommentelők dicsérték a vasutasokat, amiért megmentették az állatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.