Időjárás

Több tucatnyi magyart mentettek ki egy osztrák síterepről

A síterepet gyakorlatilag elvágta a külvilágtól a sok hó.

2019.01.09 17:19ma.hu

Összesen 110 vendéget, ebből 64 magyart mentettek ki kedden egy osztrák síterepről a szakemberek - írja a Kleine Zeitung.

A fél 12-kor kezdődött mentés egy gondoasn összehangolt művelet volt, melyben részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség is.

Fél 1-re az összes vendéget biztonságban lehozták a völgybe. Az érintett síterep továbbra is elérhetetlen, az L127-es és B115-ös utakat lavinaveszély miatt lezárták.

A magyarok többségében iskolai csoportok voltak a tanáraikkal.

12 helyi lakost nem tudtak meggyőzni a hatóságok, hogy hagyják el otthonaikat, így miután meggyőződtek róla, hogy minden szükségessel el vannak látva, ők ott maradhattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.