Időjárás

Az erős havazás miatt lezárták a podgoricai repülőteret

A havazás éjszaka kezdődött, és a kifutópályákat a folyamatos takarítás ellenére sem tudják használni.

2019.01.09 15:31MTI

Az intenzív havazás miatt szerdán lezárták a podgoricai repülőteret, néhány járatot töröltek, másokat a tivati repülőtérre irányítottak át.

A montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) honlapjának beszámolója szerint a havazás éjszaka kezdődött, és a kifutópályákat a folyamatos takarítás ellenére sem tudják használni.

A balkáni térség más országaiban is fennakadást okoz a hóesés, Bosznia-Hercegovinában és Szerbia déli részén több települést is elvágott a külvilágtól, illetve Szerbiában néhány helyen megsérültek a villanyvezetékek, így néhány kisebb dél-szerbiai településen nincsen áram.

Macedónia hegyes részein a havazás miatt betiltották a teherforgalmat.

A balkáni ország meteorológiai szolgálatainak előrejelzései szerint a következő néhány napban a hótakaró további vastagodására lehet számítani, míg felmelegedés csak a jövő héttől várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.