Időjárás

Olyan sok hó esik, hogy kénytelenek feliratozni a buckákat a hókotróknak Ausztriában

Változatlanul kontinensünk keleti, északkeleti tájain van a leghidegebb.

2019.01.09 08:40ma.hu

Olyan sűrűn esett a hó Ausztriában, hogy a parkoló autókra jelzést kellett tenni, nehogy elvigye a hókotró.

Rengeteg hó esett

Így alakul az időjárás

Az Atlanti-óceán feletti középponttal egy nagykiterjedésű magasnyomású képződmény helyezkedik el, hatására az Ibériai-félsziget legnagyobb részén szinte zavartalan a napsütés. Anticiklonális hatások uralkodnak a mediterrán térségben, így arrafelé is jobbára csapadékmentes az idő. Ezzel szemben a Balti-tenger fölött örvénylő ciklon alapvetően meghatározza Észak- és Közép-Európa időjárását, területén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, sokfelé hullik csapadék: a havazás mellett főként a nyugatabbi vidékeken havas eső, eső is előfordul. Változatlanul kontinensünk keleti, északkeleti tájain van a leghidegebb: az Ural előterében napközben is -10 és -15 fok között alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig néhol -28, -30 fokot is mérnek. Ugyanakkor Spanyolország és Portugália déli partvidékén délutánra 15 fok fölötti értékeket mutatnak a hőmérők. Szerda estig nagy nedvességtartamú, eleinte enyhe, később hidegebb léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe: felhős, csapadékos idő várható, főként az északi tájakon vastagabb hótakaró kialakulása valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.