Havazás

Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás Bajorországban

Ketten meghaltak a szombat reggel óta tartó havazás következtében.

2019.01.06 12:59MTI
Matthäus Krinner

Súlyos közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás a hét végén Bajorország déli részén, az Alpok térségében.

A német tartományban ketten meghaltak a szombat reggel óta tartó havazás következtében, Berchtesgadennél lavina sodort el egy 20 éves nőt, Bad Tölznél a hótól síkos úton összeütközött két autó, egy 19 éves fiatalember életét vesztette, az általa vezetett autó két utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A müncheni nemzetközi repülőtéren szombaton törölni kellett 130 járatot a havazás miatt, a közlekedés rendjét vasárnapra sikerült helyreállítani.

A közúti és vasúti közlekedést viszont vasárnap is hátráltatja az erős havazás, főleg a tartományi nyugati és déli részén. A régióban egy nap alatt nagyjából 100 centiméternyi hó esett, hétfőig további 40 centiméterrel vastagodhat a hótakaró. A téli szünet vége miatt eleve nagy a forgalom, így torlódásokkal kell számolni a többi között a München és az ausztriai Salzburg közötti A8-as autópályán.

A Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság vasárnapi összefoglalója szerint a bajor Alpok teljes területén fokozott a lavinaveszély, a Chiemgau- és a Berchtesgaden-vidéken a második legmagasabb, 4-es fokozatú figyelmeztetés van érvényben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.