Időjárás

Szálló por - Javult a levegőminőség északkeleten

A hideg időjárás ellenére se feledkezzenek meg a gyors, rendszeres szellőztetésről!

2019.01.01 13:51MTI

Javult a levegőminőség az ország északkeleti részén - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedd reggel az MTI-t.

Mint írták: a magas szálló por koncentráció miatt Miskolcon továbbra is kifogásolt a levegő minősége, de az ország többi, mérőállomással rendelkező településén elfogadható.

Ugyanakkor megjegyezték: szélcsendes és csapadékmentes időjárás esetén továbbra is számolni kell azzal, hogy a levegőminőség romolhat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ismét felhívta a figyelmet, hogy a saját és a környezetükben élők egészségvédelme érdekében mindenki kerülje a helytelen fűtési módok alkalmazását. Továbbá, hogy a hideg időjárás ellenére se feledkezzenek meg a gyors, rendszeres szellőztetésről, mert az - mint írták - a megfelelő beltéri levegőminőség fenntartásának egyik legfontosabb feltétele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.