Időjárás

20 centiméteres hótakaró hullhat az országra

Ez várható hétfő estig.

2018.12.16 09:38ma.hu

A friss hóadatokat és előrejelzéseket figyelembe véve hétfőig az ország déli felén többfelé 15-20, néhol 20-25 centis hóréteg is kialakulhat- írja az Időkép.

Nyugat felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, ugyanakkor az ország keleti harmadán zárt marad a felhőtakaró. A Dunától keletre délelőtt még több helyen, később inkább már csak a Tiszántúlon valószínű - ott is egyre kisebb területen - hószállingózás, többnyire gyenge havazás. Nyugaton helyenként megélénkül a délire forduló szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +2 fok között alakul. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előejelzésében.

Címlapfotó: szánkózók a behavazott Tabánban 2018. december 15-én. MTI/Mohai Balázs

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.