Havazás

OKF: negyven közúti balesethez hívták a tűzoltókat

Leggyakrabban az útról lesodródott, árokba csúszott, összeütközött járművekhez riasztották a tűzoltókat.

2018.12.15 15:17MTI

A havazás miatt péntek délután óta 40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat reggel az MTI-vel.

Leggyakrabban az útról lesodródott, árokba csúszott, összeütközött járművekhez riasztották a tűzoltókat - írták.

Halálos baleset csak Kerekegyházánál történt, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze péntek este.



A meteorológiai előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat, ezért a katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Azt is kérték, senki ne induljon el nyári gumival, és tankoljanak a szokásosnál többet.

Az aktuális időjárási helyzetről a http://met.hu címen, az útviszonyokról pedig az http://utinform.hu oldalon olvashatnak - hívták fel a figyelmet.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője azt közölte, hogy a havazás elsősorban az ország déli részének mellékúthálózatán jelenthet nagyobb problémát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.