Időjárás

Meddig tart a havazás? Itt az előrejelzés, így készüljön a jövő hétre

Fagy, zúzmara, hófúvás - mindent bevet a tél a napokban.

2018.12.15 10:15ma.hu

Ma országos havazás várható, a Met.hu előrejelzése szerint a keleti határnál átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadék is lehet napközben. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként az Alpokalján és az Észak-Alföldön meg is erősödik, az ott kialakuló hóréteget hordhatja a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül alakul. Késő este 0, -3 fok valószínű.

Vasárnap lassan megszűnik a hóesés, tovább csökken a felhőzet. A Köpönyeg.hu előrejelzésében azt írja, némi napsütés főleg a Dunántúlon várható, reggel -6 és -1, délután -3 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult idő lesz. Főleg délen szállingózhat a hó, és egész napos fagy ígérkezik.

Kedden erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Hószállingózás, zúzmara-lerakódás, ónos szitálás bárhol előfordulhat. Fagypont körül várható a maximum.

Szerdán és csütörtökön borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös idő valószínű, akár zúzmarával. Csütörtökön hószállingózás, kisebb havazás sem kizárt. Marad a fagyos, igazi téli idő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.