Időjárás

Vasárnap este érkeznek az első hópihék

A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.

2018.11.18 09:10ma.hu

A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog - írta az Időkép.

Vasárnap estétől nedvesebb levegő érkezése valószínűsíthető, így hétfőre virradóra az erősen megnövekvő felhőzetből több helyen - nagyobb eséllyel északon, északnyugaton - is előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás, helyenként havas eső. A fagypont körüli, részben az alatti hőmérsékletben a hegyvidéki területek mellett síkvidéken is vékony hólepel boríthatja be a tájat.

Hólepel kialakulásának valószínűge vasárnap éjjel a péntek reggeli modellfutások alapján

Ez - ha ki is alakul - egyelőre nem lesz tartós, hétfőn napközben mindenhol olvadni fog. Keddre érkezhet egy mediterrán ciklon széllel, jelentősebb csapadékkal, de ennek tér- és időbeli lefolyása, valamint halmazállapota most még meglehetősen bizonytalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.