Időjárás

Tovább romlik a levegő minősége Miskolc fölött

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a levegőminőség javulása nem várható.

2018.11.09 18:41MTI

Tovább romlik a levegő minősége Miskolc fölött, az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért Kriza Ákos polgármester pénteken elrendelte a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A tájékoztatás kitér arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a levegőminőség javulása nem várható.

A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használják személyautóikat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak villamossal, autóbusszal.

Amennyiben lehetséges, mérsékelni kell a szén, fa és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, ha van lehetőség gázfűtésre, inkább azt használják, ne égessenek hulladékot, műanyagokat.

Ameddig a riadó tájékoztatási fokozata tart, tilos többek között az avar és kerti hulladék égetése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.