Időjárás

Özönvíz Velencében: bezártak az iskolák és a kórházak is

Eddig se volt a lagúnavárosban kevés víz, de most Velence háromnegyede került víz alá.

2018.10.30 13:49ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, a sok esőzés és az erős szél következtében Velencében hétfőre 156 centiméteres lett a vízállás, ami kifejezetten magasnak számít az olasz lagúnavárosban. Olyannyira, hogy az elmúlt 10 évben, 2008 decembere óta nem mértek ilyen magas eredményeket. Most a település háromnegyede van víz alatt.
 
A városban lezárták a vízibusz-rendszert, az iskolák és kórházak pedig zárva maradtak hétfőn, az embereknek pedig azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon - írta a 444.hu az esettel kapcsolatban.

A város polgármestere, Luigi Brugnaro szerint ha megépült volna a város köré tervezett vízalatti gátrendszer, elkerülhető lett volna a mostani eset. A Moses névre keresztelt projektet régóta régóta tervezik megépíteni, de a gigantikus költségek és a korrupciós botrányok nehezítik a munkálatokat. Brugnaro most az olasz miniszterelnöktől kért segítséget a víz alatti rendszer megépítéséhez.

Olaszország-szerte okoztak problémát a súlyos esőzések, melyekben négy ember meg is halt. Több római turistalátványosságot is bezártak hétfőn az özönvízszerű esőzések miatt. Veneto állam kormányzója, Luca Zaia szerint a mostani áradások elérhetik az 1966-os árvíz szintjét.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.