Időjárás

Jégeső tarolta le Rómát az éjjel - videó

Hatalmas jégverést zúdított Olaszország középső tájaira egy lefűződő ciklon. A pusztítás a fővárost is érintette.

2018.10.22 19:03ma.hu

Olaszország középső és egyes déli tájain okozott jelentős esőzéseket és brutális mennyiségű jégesőt az a ciklon, mely vasárnap este Rómát is elérte. Helyenként fél méternyi jég gyűlt össze az utcákon. Az özönvízszerű felhőszakadás jégtáblákba rendezve sodorta a jeget a fővárosban, többfelé megbénítva ezzel a közlekedést - írta az időkép.

Az indiánnyárnak is végetvető vihar egyik napról a másikra több mint 10 fokos hőmérséklet-csökkenést és erős szelet hozott. Az ítéletidő miatt a közép-olaszországi Campania tartományban másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe és rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el több Nápolyhoz közeli és nápolyi iskolában is. További három tartományban szintén narancssárga, 4 másikban pedig elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben. Nagy mennyiségű jég maradt ugyan hátra, de hétfő reggelre helyreállt a rend a közlekedésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.