Időjárás

Elkezdődött a fagyszezon

A múlt heti nyárias idő után rögtön itt a fagy.

2018.09.25 12:48MTI

Elkezdődött a fagyszezon - írta honlapján kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták: a múlt heti nyárias idő után rögtön itt a fagy. Ráadásul nem csak talajmenti fagy volt az országban. A Nógrád megyei Zabar település mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Nyírlugoson is fagypont alá hűlt a levegő hajnalra.

A szeptember 25-ei abszolút minimum rekordja mínusz 2,2 Celsius-fok, amelyet 1977-ben mértek Putnokon, így új rekord nem született.

A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán még hidegebb lehet a hajnali órákban. Talajmenti fagy nagy területen várható. Emellett a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, de a fagyzugokban mínusz 4, mínusz 5 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.