Időjárás

Hatméteres faág esett egy autóra, húszméteres fa dőlt egy házra

Itt vannak a viharkárok.

2018.09.22 16:23ma.hu

Viharos széllel, esővel és jó tíz fokos lehűléssel érkezett meg a hidegfront, amely véget vet a szeptemberi nyárnak. A front éjfél után érte el a nyugati határszélet. Ahogy átrobogott Európán a lengyel-cseh határon fekvő Snezka hegycsúcsra 126 km/órás széllel csapott le.

Kidőlt fák, leszakadt ágak miatt riasztják a tűzoltókat a fővárosban - írta honlapján a katasztrófavédelem.

A II. kerületben, a Budenz úton egy ötven centiméter átmérőjű, hat méter hosszú faág lehasadt, egy parkoló autóra esett. A járműben nem ült senki. A fővárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.

Ugyancsak a második kerületben, a Labanc úton egy húszméteres fa társasházra dőlt, az épület teteje megrongálódott. Az egységek daru segítségével megkezdték a fa eltávolítását.

A XIII. kerületben, a Népfürdő utcában egy fa gyökerestől kidőlt, egy másik fát megdöntött. A forgalmat veszélyeztető fákat létraszer segítségével távolították el.

A X. kerületben, az Újhegyi úton egy fa épületre dőlt, a tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolítják.

Nyugodtabb vasárnap után újabb front érkezik

Vasárnap, a hidegfront átvonulása után átmenetileg nyugodtabb időnk lesz, de a napsütés ellenére is csak 20 fok körül alakul a délutáni hőmérséklet.

Hétfőn újabb, erős hidegfront robog át felettünk, kiadósabb eső, viharos szél kíséretében.

A folytatásban már valamivel nyugodtabb, de hűvös, őszi idő várható napos és felhősebb időszakokkal. A hét közepétől csípősek lesznek az éjszakák, több helyen is előfordulhat talajmenti fagy, és a délutáni órákban is 20 fok alatt marad mindenütt a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.