Forgószél

Miközben az USA-ért aggódunk, Nyugat-Európa felé tart egy másik hurrikán

Míg Florence már Észak-Karolina partjait nyaldossa, addig az egyik trópusi vihar Európa felé vette az irányt.

2018.09.14 06:11ma.hu

A jelenlegi kalkulációk szerint hétfőre a Brit-szigetekhez érkezhet Helene, akiről eddig úgy vélték, hogy Florence nyomában az USA felé tart. A jelenleg 1-es erősségű forgószél hétfőre, az egyenlítőt elhagyva a hidegebb víz miatt remélhetően tovább fog szelídülni, ám így is 120-150 kilométer per órával csaphat le Írországra és Anglia délnyugati részére, komoly esőzéseket hozva.

A szakemberek a globális felmelegedéssel magyarázzák, hogy az utóbbi időben megnövekedett az Európát fenyegető hurrikánok számra. Tavaly októberben Ophelia tarolta le Nagy-Britanniát. Ám mielőtt partot ért volna, még 3-as erősségű hurrikán volt, így várhatóan Helene jóval kisebb károkat okoz majd.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.