Időjárás

Riasztást adtak ki Florida nyugati partvidékén a közeledő Gordon trópusi vihar miatt

Első körben özönvízszerű esőzéssel, áradásokkal és erős széllökésekkel számolnak.

2018.09.03 22:59MTI

Riasztást adott ki az amerikai Országos Hurrikán Központ hétfőn a Florida nyugati partvidékéhez közeledő Gordon trópusi vihar miatt.

A trópusi vihar várhatóan helyi idő szerint hétfő éjjel éri el a déli állam nyugati partvidékét, majd Alabama, Mississippi és Louisiana államokat fenyegeti.

A Mexikói-öböl mentén lévő tagállamoknak özönvízszerű esőzéssel, áradásokkal és erős széllökésekkel kell számolniuk, de a szakemberek szerint nem várható, hogy a vihar hurrikánná alakul.

Riick Scott floridai kormányzó Twitter-üzenetben figyelmeztetett a várható vészterhes időjárásra.

Miközben délen a trópusi viharra készülnek, az amerikai Középnyugaton lassan mozgó viharzóna pusztít. Kansastól Nebraskáig erős az esőzés és áradnak a folyók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.