Időjárás

További jelentős esőzésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A veszélyjelzés szerint keddre a felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

2018.09.03 22:50MTI

További jelentős esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A elmúlt napokban heves esőzéseket okozó légörvény kissé kelet felé mozdul el. Ennek nyomán az ország északkeleti csücskét leszámítva, az eddig szárazon maradt területeken is várható csapadék. Újabb jelentős mennyiségű - néhol akár egy havi átlagnak megfelelő - eső hullik majd le.

Keddre virradó éjszaka is folytatódik a csapadékos idő, néhol csak csendesen esik majd, másutt szakadni fog az eső. Többfelé dörgés, villámlás kísérheti a zivatarokat. Kedden napközben csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Különösen a Dunántúl északi felén várható területi átlagban jelentős csapadék. A nappali felmelegedés keleten is mérséklődni fog.

Szerdától várható ismét több napsütés, s ezzel együtt a hőmérséklet is emelkedni fog - hangzott el a videóban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint keddre a felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű csapadék miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20-26 fok között valószínű. A tartósan csapadékos északnyugaton viszont mindössze 18, míg az északkeleti határnál 27 fok is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.