Időjárás

Vasárnapra is másodfokú figyelmeztetések intenzív esőzések miatt

Viharos széllökések, felhőszakadás és jégeső is kísérheti.

2018.09.02 09:50MTI

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra.

Heves zivatar veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. A fővárosban, Pest és Bács-Kiskun megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a másodfokú, míg Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére az elsőfokú figyelmeztetést.

Szombathoz hasonlóan délelőtt, kora délután még jellemzően heves események nélküli zivatarok alakulhatnak ki a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén, majd késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől intenzívebb zivatarok képződhetnek, amelyek éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthatnak el. Heves zivatarok kialakulására leginkább a Dunántúl nyugati felén lehet számítani, ahol viharos széllökések, felhőszakadás és jégeső is lehet.

Délkeleten a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 21-26, másutt 27-34 fok között alakul. Késő estére 17-25 fok közé hűl a levegő.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.