Időjárás

Ismét trópusi vihar csap le Írországra és Angliára

Tavaly ősszel számos tragédiát okozott az Ophelia a térségben, többen meghaltak, és hosszú távon is hatással volt a trópusi vihar Európa időjárására.

2018.08.18 07:25ma.hu

Szombaton éri el Írországot a trópusi vihar, amely várhatólag most nem erősödik hurrikánná. Angliához érve már trópusi depresszióvá fog szelídülni. Mint ismeretes, a vízfelület feletti meleg, párás légtömeg először feláramlik, kialakul a trópusi depresszió, majd trópusi viharrá alakul, ami aztán hurrikánná erősödhet - a folyamat bármelyik pontján, ahogy a körülmények megszűnnek, megfordul.


Spagetti-modell


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.