Időjárás

Így néz ki a test villámcsapás után - képek

Magyarországon többtucatnyi embert ér villámcsapás évente - legutóbb sajnos tragédiával végződött. Ha valaki túl is éli, örökre megmarad a nyoma.

2018.08.17 18:12ma.hu

Annak a valószínűsége, hogy a villám emberbe csapjon, mindössze egy a háromszázezerhez, mégis minden évben többször megtörténik. Szerencsére az ilyen balesetek 90%-át túlélik a sérültek, de az elektromos kisülés sokak testén maradandó nyomokat hagy. Egy villámcsóva képes akár 27 ezer Celsius-fokra forrósítani maga körül a levegőt - ez ötször melegebb a Nap hőmérsékleténél -, és akár 1 milliárd volt villamos energiát is felszabadíthat – olvasható az nlcafe.hu cikkében.

Ennek tudatában valóságos csodának számít, ha valaki megússza annyival, hogy a bőrén a villámcsapás tetoválásszerű nyomokat hagy. Pedig sok esetben ez történik, a baleset után mintha láthatóvá válna az érhálózat, súlyosabb helyzetben pedig égési sérüléseket és más károsodásokat is elszenved az, akibe a belecsap a villám.







Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.