Időjárás

Száz gyereket kellett kimenekíteni a viharban - videó

A dél-franciaországi Saint-Julien-de-Peyrolas településre csapott le a vihar, egy kempingből összesen 160 ember mentettek ki, egy idős német férfi eltűnt.

2018.08.10 02:30MTI
hirdetés

Eltűnt egy 70 éves német férfi, aki egy német gyerektábort vezetett a dél-franciaországi Saint-Julien-de-Peyrolas településen. A tábornak otthont adó kempingből a heves viharok miatt menekítették ki a lakókat, miután a felhőszakadás nyomán hirtelen megáradt az Ardeche folyó. Az idős férfi a lakókocsijába menekült, azt azonban elsodorta az ár, és a folyó partján, a kempingtől nem messze találták meg üresen. Az Ardeche több helyen kilépett medréből.

A kiürített táborban mintegy 100 leverkuseni gyermek tartózkodott. Kétszázhatvanhét tűzoltó és négy helikopter segített abban, hogy három kempingből biztonságba helyezzenek összesen mintegy 160 embert. Az eltűnt férfin kívül mindenkit sikerült biztonságba helyezni, a férfit nagy erőkkel keresik a mentőalakulatok és a búvárok.

A kempingben számos sátrat és épületet valósággal szétszaggatott az ítéletidő, a térségben több út az árvizek miatt járhatatlan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.