Időjárás

Heves viharokkal érkezhet a hidegfront

Erősebb zivatarok is előfordulhatnak a nyugati országrészben, keleten és délen ezzel szemben marad a kánikula.

2018.08.09 17:59ma.hu

Pénteken folytatódik kánikula, a nap első felében meleg időre, szikrázó napsütésre számíthatunk. A délutáni órákban egy hidegfront éri el a nyugati-északnyugati országrészt. Az élénk délies légmozgást északnyugaton erős északnyugati szél váltja fel. Nagyobb számban a Dunántúlon záporok, zivatarok valószínűek, de az ég északon is megdörrenhet. A hevesebb viharokat jégeső, felhőszakadás és viharos szél kísérhetik. Délután 32-37 fok valószínű, de a front által érintett területeken gyorsan visszaesik a hőmérséklet - írta az Időkép.

Szombaton túlnyomóan felhős idő ígérkezik, a legtöbb napsütésre délkeleten számíthatunk. Az északi és dunántúli tájainkon további záporok, zivatarok várhatók. Ismét kialakulhat felhőszakadás, néhol akár jégeső is. A nyugatias légmozgás élénk lesz, a zivatarok viharos széllökésekkel járhatnak.

Keleten kitart a meleg.

A hőmérséklet délután 25 és 34 fok között alakul, a 30 fok alatti értékeket nyugaton mérhetjük.

Hamar visszatér a hőség.

Vasárnap helyenként hűvösebb lesz a reggel az elmúlt napokban megszokottnál, 15-21 fokot mérhetünk a hajnali órákban, de délután már ismét majdnem mindenütt 30 fok fölé melegszik a levegő. A napos időben 29-34 fokos maximumokra készülhetünk. Említésre méltó csapadék nem valószínű, és az északkeleti szél is gyenge, mérsékelt marad.

Jövő hét elején szintén napos, száraz időre számíthatunk. Visszatér a kánikula, 30-35 fok körül alakulhatnak a maximumok, csak a délies szél élénkülhet meg kissé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.