Időjárás

Az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap sekély ciklonális mező, valamint magassági teknő alakítja időjárásunkat, hétfőn a magassági teknő fokozatosan keletebbre helyeződik.

2018.07.22 11:37ma.hu

Vasárnap délután változóan felhős-napos, fülledt, meleg időre számíthatunk. A változó vastagságú, szakadozott felhőzetből vasárnap napközben is előfordulhat szórványosan egy-egy csapadékgóc. Elsősorban az ország déli felén, majd a Tiszántúlon várható eső. A szél csak zivatarok környezetében erősödik fel, jellemzően mérsékelt, északi irányú marad - írta az eumet.hu.

Este, éjszaka ismét többfelé lehetnek heves zivatargócok. A legtöbb esélye esőnek a Dunától keletre és az ország déli felén van, míg északnyugaton, majd éjjel az északkeleti határvidéken kisebb a csapadék valószínűsége.

Hétfőn fülledt, meleg, változóan, gyakran erősen felhős ég jellemzi időjárásunkat, sokfelé, de kis körzeteket érintő, helyi záporokkal, zivatarokkal. Északkeleten, illetve a nyugati határszélen van kisebb esélye esőnek, de ott is előfordulhatnak gócok. Feltámad, nyugaton és keleten felerősödik az északi szél.

Délután észak felől csökken a csapadékhajlam, este nagyrészt már a déli országrészben is megszűnnek az esők. Éjjel friss szélben csillagfényes, szakadozottan felhős idő várható.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.