Időjárás

Mindeközben egy orosz városban... - videó

Havazik?

2018.07.20 17:41ma.hu

Norilszk mintegy százhetvenötezer lakosú, sarkkörön túli város Oroszországban a Krasznojarszki határterületen, a Jenyiszej folyótól kilencven kilométerre keletre, a Tajmir-félszigettől délre, ahol a videó tanúsága szerint 2018. július 20-án is havazik.

Kétezer méter mély bányák, állandó szmogfelhő, UV-lámpákkal és szoláriumokkal elűzött két hónapos éjszakák. Az ötvenfokos hideg télből a harmincfokos melegbe váltó nyarak - ilyen a világ legészakibb nagyvárosát. Nem véletlenül, hiszen tényleg a szélsőségek birodalma a térség. Télen szinte ki sem látszanak a hóból, de úgy látszik már nyáron sem...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.