Időjárás

Lecsaptak a viharok Magyarország keleti felére - videó

Felhőszakadással, helyenként jégesővel kísért viharok tomboltak a Dunától keletre. Szupercella és tuba is kialakult.

2018.07.12 03:27ma.hu

Egy tőlünk északnyugatra elhelyezkedő hideg légörvény határozza meg időjárásunkat. Ennek hidegfrontja érte el hazánkat nyugat felől szerdán. Keleten a melegebb, labilisabb légkör a csendes eső helyett inkább a zivataroknak kedvezett.Többfelé alakultak ki zivatarok a Dunától keletre fekvő területeken, melyeket kiadós felhőszakadás és néhol jégeső is kísért - írta az Időkép.

Tuba ereszkedett le a Szolnok-Besenyszög között haladó zivatarból


Ez várható

Csütörtökön az ország túlnyomó részén derült, szikrázóan napos idő várható, időszakos, gyenge felhősödések fordulhatnak csak elő. Egészen kis területet érintve fordulhat elő zápor, esetleg zivatargóc az északkeleti, illetve a nyugati határvidéken. Jellemzően gyenge, olykor kissé élénkebb északnyugati szél fúj - írta az eumet.hu.

És a folytatás...

Pénteken is a napsütésé lesz a főszerep, gyenge, északias légmozgással, estig említést érdemlő csapadék nélkül. Este, a Dunántúl nyugati területén kialakulhat kis körzetet érintő zápor, zivatargóc.

Szombaton is alapvetően marad a nyaralóknak kedvező idő. A napsütés mellett időnként felélénkül az északnyugati szél, illetve délután gomolyfelhősödésre van kilátás. Késő délután, este elsősorban északkeleten és a nyugati határvidéken fordulhat elő egy-egy zápor, zivatargóc.

Vasárnap előreláthatólag gyenge hidegfront vonul át hazánk fölött. Friss északnyugati szélben pár fokot csökken a nappali felmelegedés, illetve térben és időben változóan erősebb felhősödések és zivatargócok zavarhatják meg a napsütést.

A jövő hét első napjain is marad az évszakos átlagnak megfelelő hőmérséklet sok napsütéssel, de minden nap megvan az esélye zivatargócok kialakulásának is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.