Vakáció

Nincs túl jó hírünk az Adriára készülő nyaralóknak

Az Adriai-tenger vize most 2-3 fokkal hidegebb a megszokottnál, sok helyen csak 19 fokos.

2018.07.10 13:44ma.hu

Májusban még arról szóltak a hírek, hogy az Adria hőmérséklete jóval magasabb a megszokott értékekhez képest.

Most fordult a kocka: az elmúlt évek időjárása alapján az ilyenkor megszokott 27-29 fok helyett a keleti partokon - főként a horvát szakasz középső tájain - néhol mindössze 19-22 fokos a tenger felszíni hőmérséklete - írja az Időkép.

Jó hír a strandolóknak, hogy a héten azonban melegedés várható, előreláthatólag a víz hőfoka is megközelíti, vagy eléri az ilyenkor átlagos, 23-25 fokos értéket.

Június végén sem volt túl meleg az Adria, a megszokott 27-29 fok helyett 20-22 fokos tengervíz hőmérsékletet mértek a helyi szervezetek, írta a Severe Weather Europe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.