Időjárás

Heves zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást péntekre

Az ország legnagyobb részén sárga figyelmeztetés lesz érvényben.

2018.07.05 20:00ma.hu

A dél-keleti megyék kivételével az egész országra sárga figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Heves zivatarok és felhőszakadás is várható szinte mindenhol.

Mint írták, hogy az esőzést viharos szél és nagyobb méretű jég is kísérheti és rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben számíthatunk a viharokra.

A jelenlegi adatok szerint szombaton az ország dél-keleti részére húzódik át a vihar, akkor elsősorban ott kell számítani zivatarokra, felhőszakadásra.

Pénteken jobbára erősen felhős égre számíthatunk erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és sok magasszintű felhőzettel. A délkeleti megyékben várható a legtöbb napsütés. Összességében sokfelé valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon esőre is számítani kell. Az Alföld délkeleti részein csak késő délutántól, estétől lehet csapadék. Mindössze zivatar környékén várhatóak átmenetileg erős vagy viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúlon 23 és 28, a Dunától keletre 28 és 32 fok között valószínű - írta az MTI.

A hétvégén javul a helyzet. Szombaton kezdetben még többfelé, napközben már kevesebb helyen fordulhat elő zápor, helyenként zivatar, ugyanakkor délután északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. Élénk, erős lesz az északias szél. A legmelegebb órákban 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap már naposabb, száraz időre számíthatunk, legfeljebb az északkeleti hatát mentél alakulhat ki rövid ideig tartó, jelentéktelen csapadék. A szeles időben 26-31 fokot mérhetünk - írta az Időkép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.