Időjárás

Fagyponthoz közelített a hőmérséklet Székelyföldön

A Kárpátok 2000 méter fölötti magasságain szinte mindenütt fagyot regisztráltak.

2018.06.24 10:54MTI

Fagypontközeli hőmérsékleti értékeket mértek vasárnap hajnalban Székelyföldön.

A román meteorológiai szolgálat honlapján közzétett adatok szerint Csíkszeredában 1,7 Celsius fokig, Gyergyóalfaluban és Bodzafordulón 2,8 fokig süllyedt a hőmérséklet. Négy és öt fok közötti hőmérsékleti minimumot mértek az éjszaka folyamán Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen is.

Mint ahogyan azt a ma.hu már megírta, a Kárpátok 2000 méter fölötti magasságain szinte mindenütt fagyot regisztráltak. A Bucsecs hegység legmagasabb csúcsán, a 2505 méteres Omu csúcson mínusz 4,8 fokig csökkent a hőmérséklet. A Bucsecsen havazott is szombaton, de a hó azonnal el is olvadt.

A román meteorológiai szolgálat korábban azt közölte, hogy a hét végén több mint tíz fokkal lesz hidegebb, mint a június végi időszak sokévi átlaghőmérséklete.

Egyébként nálunk sem volt jobb a helyzet >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.