Időjárás

Hajnalban több helyen alakult 10 fok alatt a hőmérséklet

Többnyire napos, északnyugaton kissé szeles vasárnap reggel után lassú melegedés várható.

2018.06.24 08:27ma.hu

Vasárnap nagyrészt napos vagy gyengén felhős idő, friss, olykor erős lökésekkel is kísért északias szél várható. A nyugati határvidéken, illetve északon, északkeleten ezen a napon is előfordul kis körzetet érintő zápor. Nem lesz jellemző a csapadékos időjárás. A hőmérséklet kis mértékben emelkedik, továbbra is elmarad az évszakos átlagtól. A kora délutáni időszakban erős UV sugárzásra készüljenek!

Éjjel tartósabb, erősebb felhősödések mellett legyengül a légmozgás. Hajnalban, északnyugaton, majd a nyugati országrészben már eső, zápor is előfordul, másutt számottevő csapadék nem valószínű.

Hétfőn napos és felhősebb területek és időszakok váltakoznak. Foltokban előfordulnak záporok, átmeneti esők is, de maradnak csapadékmentes területek is. Reggel, délelőtt elsősorban nyugaton valószínűek záporok, majd másutt is kialakulnak. Az Alföld térségében van a legkisebb esély csapadékra. Gyenge, nyugaton mérsékelt északi légmozgás mellett továbbra is elmarad az évszakos átlagtól a maximum hőmérséklet.

Este várhatóan kitisztul az ég, nyugodt, csillagfényes éjszaka, hűvös hajnal következik.

Kedden melegebb, nyaraló időre lehet készülni, de még elmarad a kánikula. Többnyire napsütés ígérkezik olykor élénkebb északi széllel. Csapadéknak kicsi a valószínűsége, bár egy-egy futó zápor nem kizárt az északi térségben, illetve a déli határvidéken.

Szerdán és csütörtökön, az északi, északkeleti országrészben változékonyabb idő valószínűbb, ismét záporok, zivatargócok tarkíthatják a változó napsütést, visszaesik a melegedés. Délen meleg, napos idő a valószínűbb csapadék nélkül.

Péntekre - most – egy kiterjedtebb ciklon érkezése valószínűsíthető. Borongós, szeles, hűvös időben időszakos, kiadós esőkkel, délen zivatargócokkal is tarkított idő látszik kialakulni.

Hétvégén előreláthatólag kisüt a nap és melegszik az idő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.