Időjárás

10 fokos lehűléssel, csapadékkal érkezik a hétvége

Néhol még napközben is csak 15 Celsius-fokig melegszik fel a levegő.

2018.06.21 14:33MTI

Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén, néhol még napközben is csak 15 Celsius-fokig melegszik fel a levegő. Kezdetben sokfelé, majd helyenként várható csapadék, de a nap is kisüt majd - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Jelenleg még csaknem az egész országban hőség miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Emellett északkeleten és északnyugaton a heves zivatarok miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Pénteken kezdetben borult lesz az ég és sokfelé lesz eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Kora délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 21 fok között várható (a délkeleti megyékben lesz a melegebb). A legmagasabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul (az ország nagy részén reggel, délelőtt lesz a legmelegebb).

Péntekre három északkeleti megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt.

Szombaton napos idő várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, de több helyen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. A nappali maximumok 17 és 23 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. A minimumhőmérséklet 6 és 13, a maximumhőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.