Időjárás

Szerdán is nagyon erős UV-B sugárzás várható

Készüljön fel, ha lehet, ne tartózkodjon sokat a napon.

2018.06.19 18:40ma.hu

Szerdán is nagyon erős UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: szerdán 7,8-es UV-B sugárzás várható. Ilyenkor, normál bőrtípusnál, már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.  

Ezért azt kérik, aki teheti, 11 és 15 óra között kerülje kell a napozást.  

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon - áll a közleményben.  

Az előrejelzés szerint szerdán kezdetben többnyire gyengén felhős, napos lesz idő. Délután az ország déli felén elszórtan, északabbra néhol lehet zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok lesz. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.