Időjárás-előrejelzés

A hétvégén is sokfelé várható csapadék

A következő napokban is többnyire borús, csapadékos idő várható, de a legmelegebb helyeken a hétvégén ismét 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

2018.06.14 16:30MTI

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható. A keleti, délkeleti megyékben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél több helyen lesz erős, a Zemplénben viharos is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de a déli óráktól több helyen valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, de összességében ismét több helyen valószínű zápor, zivatar. Emellett helyenként megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.