Durva

Villám csapott egy kaposfői iskolába, több gyerek kórházba került

Villám csapott egy iskolaépületbe szerda délelőtt Kaposfőn, több gyereket kórházba vittek megfigyelésre.

2018.06.13 12:49MTI

Mihályka Szabina, a Somogy megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol tűz nem keletkezett. Azokat a gyerekeket, akik a villámcsapáskor a számítástechnikai teremben voltak, vizsgálják az orvosok.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az iskola épületét, de tűzre, füstre utaló jelet nem találtak. A mentők viszont több embernél állapítottak meg könnyű sérülést, ezért néhányukat megfigyelésre kórházba vitték.

A sonline.hu hírportálnak Vörös Ottó, a kaposfői általános iskola vezetője azt mondta, hogy a mentők 15 tanulót és egy felnőttet visznek kórházba megfigyelésre. Közölte, a villám lényegében a villámhárítót találta el, de a közelében lévő számítástechnikai teremben érezték a hatását. Komolyabban senki nem sérült meg, de a villámcsapáskor a teremben tartózkodó gyerekek fájlalják a fülüket, a fejüket és zsibbad a kezük.

Jelenleg a helyszínen vannak a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.