Időjárás

Itt a következő zivatarlánc, újabb jégverés jöhet

Egy délelőtti átmeneti szünetet követően ismét több helyen, nagyobb számban az Alföldön várható zivatarok kialakulása - írja szerdára vonatkozó figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2018.06.13 09:15ma.hu

Heves zivatarok veszélye miatt fél kilenckor az ország számos déli járására adott ki elsőfokú riasztást a meteorológiai szolgálat. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás (20-30, néhol 50 milliméternél több eső), kisebb eséllyel jégeső (jégméret akár 2-3 cm körül) és erős vagy viharos (50-75, esetleg 80 km/h-nál erősebb) szél kísérheti.

A délelőtt átvonuló vihar után a következő hullám érkezését délutánra várják az előrejelzések.

A zivatarok északkelet felé mozognak (forrás: Időkép)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.