Időjárás

Durva viharok és hihetetlen kánikula szedi áldozatait Indiában

Legalább harmincan haltak meg, és húszan súlyos sérüléseket szenvedtek az észak-indiai Uttar Prades államban pénteken tomboló viharban és heves esőzésben.

2018.06.09 11:59MTI

A híradások szerint a halálesetek és sérülések zömét a kidőlt fák, leszaggatott tetőcserepek és villámcsapások okozták.

A heves zivatar a kánikula közepette csapott le a térségre, amikor a hőmérő higanyszála negyven fok felé emelkedett. Két ember hőgutába halt bele.

Az ítéletidő hetek óta sújtja a térséget. Június elején 15 halálos áldozata volt Uttar Pradesben a viharoknak és heves esőzéseknek, május közepén pedig 84 ember halálát hozták összefüggésbe a zivatarokkal és homokviharokkal India északi részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.