Időjárás

Nyári meleg napsütés - zivatarokkal

Az ország nagy része továbbra is riasztás alatt áll.

2018.05.29 05:57ma.hu

Kedden reggel országszerte derült idő a jellemző, kis körzetekben gyenge, talaj közeli párásság alakult ki. Napközben sok napsütésre, de az idő előrehaladtával ismét egyre szaporodó, tornyosuló gomolyfelhőkre van kilátás. Az északnyugati, északi országrészben van a legtöbb esélye záporok, zivatarok kialakulásának, így ott várható több csapadékgóc, de másutt is előfordulhat egy-egy szórványosan. Mérsékelt, a Dunántúlon olykor élénkebb délkeleti szél fúj. Árnyalatnyival mérséklődik a nappali felmelegedés és a fülledtség, de így is marad a kellemesen meleg idő.

Éjszaka, nyugaton eleinte még sok felhő mellett lehet gyengülő zápor, míg a középső és keleti országrészben csillagfényes időben nem várható csapadék. Legyengül a légmozgás.

Szerdán, csütörtökön napos és erősebben felhős időszakok, valamint területek váltakoznak, itt-ott előfordulhat kisebb eső, záporeső, esetleg zivatar. Az ország legnagyobb részén azonban nem valószínű eső.

Pénteken előreláthatólag egy hidegfront érkezik, hatására megerősödik az északkeleti szél, és eleinte sok felhőre, esőre, záporokra, zivatarokra számíthatunk, majd északkelet felől megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet.

A hétvégén csapadékmentes, túlnyomóan derült, kissé hűvös időben bízhatunk.

Közlekedésmeteorológia

Kedden északnyugaton lehet számítani záporesőtől vizes útburkolatokra, másutt általában száraz és kedvező útviszonyok fogadják az autósokat - írta az eumet.hu.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.